Λευτέρης Αβραμίδης

Λευτέρης Αβραμίδης

Φθινόπωρο του '87 , καθισμένος με την παρέα μου , σε μια καφετέρια της Αχαρνών ,έπεσε στα χέρια μας ένα MOTOSPORT.Αναφορά του στα καινούργια μοντέλα παραγωγής και στη νέα κορυφαία μοτοσυκλέτα της HONDA.Τελευταίος έπιασα το περιοδικό στα χέρια μου ,με την αγωνία να δω και εγώ την μοτοσυκλέτα που θαύμαζαν και σχολίαζαν όλοι οι φίλοι. Τότε γεννήθηκε μία μεγάλη αγάπη και ένας ξαφνικός έρωτας παρόλο το σχόλιο του MOTOSPORT "να μια μηχανή που δεν θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα...Τιμή 4,200,000 δρχ."Χρήματα πολλά για την εποχή, σχεδόν διπλάσια από το αμέσως επόμενο ακριβότερο μοντέλο. Eγώ όμως κοιτάζοντας λίγο ακόμα το περιοδικό είπα αυθόρμητα, "Αυτή τη μηχανή μία μέρα θα την πάρω"...Γέλια από τον περίγυρο....και ελαφρώς πικρόχολα σχόλια....

Πρώτο μου μηχανάκι την εποχή εκείνη ήταν ένα XT-250, αγορασμένο από τον φίλο μου Χάρη. Το '88 μπόρεσα να πάρω την μικρή μου αγάπη, ένα CX-500 Custom. Απίστευτη μηχανή , αν και λίγο παρεξηγημένη για το στυλ της. Με συντρόφευσε σε πάρα-πολλά χιλιόμετρα και στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Καλοκαίρι του '89 έχω πάει να δω τον φίλο Χάρη που δούλευε πορτιέρης στο Bar "ΣΤΑΔΙΟ" .Μια καινή θέση για πορτιέρης ήταν η ευκαιρία που μου δινόταν για να πραγματοποιήσω το μεγάλο μου όνειρο....(Να 'σαι καλά Χάρη....).

Αμέσως άνοιξε λογαριασμός για την μηχανή στην Τράπεζα και κάθε εβδομάδα το ποσό αυξανόταν. Όλοι γνώριζαν, φίλοι, γνωστοί, συνάδελφοι, ότι δούλευα την δεύτερη δουλειά για αυτή την μεγάλη αγάπη. Όταν με ρωτούσαν έλεγα ότι μέχρι στιγμής αγοράζω τους τροχούς, το κάθισμα, το τιμόνι, τις βαλίτσες, κ.τ.λ. Τον Ιούλιο του '93 στο 3ο MOTO-SHOW (Σαλόνι μοτοσυκλέτας), για καλή μου τύχη συνάντησα τον καλό φίλο Τάσο Βαγιανέλη , όπου λέγοντας του το όνειρο που πλησίαζε , μου είπε για κάποιον κάτοχο GOLDWING που είχε περάσει από το μαγαζί του στη Καλλιρόης και πουλούσε την μηχανή. Αυτό ήταν!!! Στις 3 Αυγούστου '93, η μεγάλη αγάπη , το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Μπροστά στο μαγαζί του Τάσου, έβαλα την πρώτη κασέτα που ήδη είχα ετοιμάσει γι' αυτήν (Να ναι καλά ο D.J Σταύρος του "MEPHIS"), χαιρέτησα τον Τάσο και ξεκίνησα με βουρκωμένα μάτια, οδηγώντας την για πρώτη φορά στη ζωή μου. Από τότε έχουμε γίνει αχώριστοι, κάνοντας επί 8 χρόνια καθημερινής οδήγησης περίπου 110.000 χλμ. και τα υπόλοιπα με βόλτες ή ταξίδια δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Έχω κάνει με την GOLDY μου (ονομασία που χρησιμοποίησε πρώτος ο εξαίρετος φίλος Ντάνης), περισσότερα από 150.000 χλμ. Με δύο ταξίδια , Ευρώπη (Pan European Meeting-Luxemburg '95, International treefen Denmark '96) και τα υπόλοιπα γυρίζοντας την Ελλάδα.

Μετά από 15 χρόνια συμβίωσης και μεγάλου έρωτα, μπορώ να πω ότι ευχαριστώ τον Θεό, που μου έδωσε την δυνατότητα και την χαρά, να ζήσω αυτές τις μοναδικές, ανεπανάληπτες, συγκλονιστικές στιγμές μαζί της. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το μοναχικό μου ταξίδι στην Ευρώπη το '95, πηγαίνοντας στην Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Gold wing στο Λουξεμβούργο, όπου ταξίδευα 1500 Χλμ. συνεχώς επί 16 ώρες ANCONA-DORTMUNT, ακούγοντας μουσική και τραγουδώντας Ζαγοραίο-Περπινιάδη-Καζαντζίδη, διασχίζοντας τα άπειρα τούνελ των Ελβετικών Άλπεων, ολόκληρη νύκτα και ενθυμούμενος τα παιδικά μου χρόνια. Κατάλαβες φίλε Ντάνη.... Τι ένιωσα όταν διάβασα το test σου στο ΜΟΤΟ... Τώρα ξέρεις κι εσύ καλέ μου φίλε Γιώργο Αραβίδη στο Dortmund, γιατί σου ζήτησα πηγαίνοντας στην Πανευρωπαϊκή Gold wing στο Λουξεμβούργο να περάσουμε από την Κολωνία, αλλά και από το Aidorf και Ntantefeld, τις μικρές κωμοπόλεις όπου έζησα τα παιδικά μου χρόνια.

Mετά από 30 χρόνια λοιπόν εγώ ο σύγχρονος καβαλάρης, ταξίδευα στα μέρη όπου γενιές Ελλήνων μεταναστών, έψαχναν την τύχη τους και έζησαν τις πιο σκληρές συνθήκες εργασίας στις Γερμανικές Φάμπρικες. Γι' αυτό σας λέω στιγμές μοναδικές, ανεπανάληπτες που χαράζουν την μνήμη και την ψυχή του ανθρώπου και όλα αυτά και άλλα πολλά παρέα με την GOLDY μου......

Γεννήθηκα το Μάιο του 1957, στη Γαστούνη Ηλείας (περίπου 50 χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία), όπου μεγάλωσα μέχρι τα 6 μου χρόνια , μετά μετακομίσαμε στον Πύργο Ηλείας(1963). Ύστερα από 1 χρόνο φύγαμε για την Γερμανία όπου καθίσαμε 3 χρόνια(1964-67). Εκεί οι γονείς μου εργάστηκαν σε διάφορα εργοστάσια και εγώ με την αδερφή μου πήγαμε σε ελληνο-γερμανικό σχολείο.Πνεύμα ανήσυχο και ζωηρό κατάφερα σύντομα να επικηρυχτώ (σε ηλικία 10-11 χρονών) από την τοπική αστυνομία, οπότε μετά από 3 χρόνια κρίθηκε απαραίτητη η επάνοδος στην Ελλάδα. Παρέμεινα για 2 χρόνια(1968-69) σε ένα χωριό της Ηλείας, στο Καράτουλα όπου άφησα το στίγμα μου για την ζωηράδα και την αγάπη μου για την ζωή. Το ταλέντο μου για το σχέδιο, την ζωγραφική και τις κατασκευές είχε ήδη εκδηλωθεί και για αρκετά χρόνια τα έργα μου κοσμούσαν την αίθουσα των δασκάλων του δημοτικού σχολείου Καράτουλα Ηλείας(1969).

Επάνοδο και διαμονή στον Πύργο Ηλείας(1972). Ήταν καιρός πια να ασχοληθώ και με τον αθλητισμό, όπου σύντομα κατάφερα να γίνω Πρωταθλητής Ηλείας στο δίσκο και στη σφαίρα και μετά Πρωταθλητής Πελοποννήσου, καλλίτερη θέση, 4ος έφηβος στους Πανελλήνιους εαρινούς αγώνες στίβου το 1974.Την ίδια χρονιά ήμουν 1ος μαθητής-ζωγράφος σε σε πανηλειακό μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής. Ακολούθησε η συμμετοχή μου στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής του Πολεμικού Ναυτικού (1974), όπου πήρα την 7η θέση από 13 επιτυχόντες. Την επόμενη χρονιά απέκτησα την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή, όπου άρχησε η εξερεύνηση της φωτογραφικής τέχνης. Έχω τραβήξει περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες και έχουν ανατυπωθεί σε περισσότερα από 60.000 αντίτυπα.

Έχω συμμετάσχει σε εκθέσεις-διαγωνισμούς Φωτογραφίας και Ζωγραφικής, πολλές φορές μέχρι σήμερα. Ανεπιτυχώς προσπάθησα 3 φορές να περάσω στην Γυμναστική Ακαδημία. Από το 1972 μέχρι σήμερα έχω εργαστεί σε περισσότερες από 46 δουλειές επί πληρωμή. Για αρκετά χρόνια ασχολήθηκα με την ποίηση και υπήρξα μέλος του Πανηλειακού Λογοτεχνικού Συλλόγου, ως μαθητής Γυμνασίου. Ήδη από το 1973, άρχισε να εκδηλώνεται και η αγάπη μου για το διάβασμα και ασχολήθηκα με την Παγκόσμια κλασσική Λογοτεχνία, Αστυνομική Λογοτεχνία, Ψυχολογία, Παραψυχολογία και Φυσικοθεραπεία, ώστε τα τελευταία χρόνια παρακολούθησα πολλά Συμπόσια-Συνέδρια-Σεμινάρια, Κοινωνιολογίας, Αθλητικής Ψυχολογίας, Φυσικοθεραπείας.

Σήμερα(2008) είμαι παντρεμένος με την Δήμητρα και πατέρας 4 παιδιών (Στράτος 19, Βαλεντίνη 12, Αλέξανδρος 4 και Αγγελος 2 χρονών).Εργάζομαι στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ στο τμήμα ΦΥΛΑΞΗΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και είμαι ΠΡ. ΕΠΟΠΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Α'.

 

Υπήρξα μέλος

 • ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ
 • ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΣΤΙΒΟΥ "ΑΛΦΕΙΟΣ ΕΠΙΤΑΛΕΙΟΥ" Ν.ΗΛΕΙΑΣ
 • UNISEF
 • ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (KENELL CLUB of GREECE)
 • PINTCHER CLUB of ENGLAND
 • ΛΕΜΟΤ (ΛΕΣΧΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΗΣΤΩΝ)

Είμαι μέλος

 • ΣΕΓΑΣ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ)
 • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
 • ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΒΟΡΕΙΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ "NATO"
 • ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΣΤΙΒΟΥ "O ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" ΠΑΤΡΑΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ)
 • ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ GOLDWING ΕΛΛΑΔΟΣ(ΙΔΡΥΤΗΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ(1994-96,98-00,00-02)
 • ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ GOLDWING ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ (2004)

Αγαπημένες ασχολίες

 • ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 • COMPUTER
 • ΣΧΕΔΙΟ-ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
 • ΣΥΛΛΟΓΕΣ
 • ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
 • ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
 • ΤΑΞΙΔΙΑ